Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínai keles burgonyasaláta

2012.05.24

 Hozzávalók:

       *  1 ek.oliva, v. napraforgóolaj

        *  1 fej hagyma

        *  ételízesítő

        *  1 kk. őrölt kömény

        *  2 marék  felaprított kínai kel

        *  0,5 kg héjában főtt, szeletelt burgonya

        *  1 dl salátalé (víz, cukor, ecet)

Elkészítése:

A forró olajon megdínszteljük a hagymát, majd rászórjuk az izlés szerinti mennyiségű Vegetát, vagy más ételízesítőt, ezzel még 1-2 percig dínszteljük, majd ráönjük az apróra darabolt kínai kelt., megszórjuk a köménnyel.  Ezután csupán 2-3 percig pároljuk, nem kell, hogy a kel teljesen összeessen, majd hozzátesszük, a héjában fött, karikára vágott burgonyát és leöntjük a salátalével, jól összekeverjük.

Egy kicsit állni hagyjuk, hogy az nízek átérjenek. Nálam ez olyan sláger, hogy nem csak köretként, de főételnek is elkel egy tartalmasabb leves mellé. Én nagyon szívesen megeszem sima kelkáposztával készítve is.